ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22/05/2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 







Άγιος Δημήτριος 22/05/2014

Κα Ανδρούτσου,

Οι δημοκρατικές μου πεποιθήσεις μου υπαγορεύουν την ανάγκη να συγχαρώ την παράταξη σας για το εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου.

Όμως ο τρόπος που εκφράζετε αυτή σας την ικανοποίηση και ο άκρατος αλαζονικός τρόπος σας, με την ανακοίνωση σας της 19ης Μαΐου, με οδηγεί στην ανάγκη να δηλώσω δημόσια ότι είναι κρίμα να εμπαίζετε τόσο εμάς που γνωρίζουμε την κατάσταση όσο και τον λαό του Αγίου Δημητρίου που με απλοχεριά σας τίμησε.

Θα λέγατε την αλήθεια αν πράγματι είχατε έργο στην παρούσα θητεία σας και είχατε δώσει λύσεις στα μεγάλα και χρόνια βαλτωμένα προβλήματα του Δήμου όπως: της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, του Ρέματος Πικροδάφνης, του Ασυρμάτου, της ΔΕΗ, των Νεκροταφείων, των πλατειών και πεζοδρομίων, της καθαριότητας, της προσβασιμότητας, της υποστήριξης της τοπικής αγοράς και τόσων άλλων…

Περίμενα ειλικρινά την ανακοίνωση σας πολύ πιο προσεκτική…

Άλλη μια φορά με απογοητεύσατε…

Φάνης Οικονομάκος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγ. Δημήτριος 19 Μαΐου 2014
Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,
Θα ήθελα να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου, ένα Μεγάλο Ευχαριστώ, που μας τιμήσατε με την ψήφο σας, την εμπιστοσύνη σας, την συμμετοχή σας, τον αγώνα σας, την στήριξη και την αγάπη που δείξατε στην παράταξη μας και σε εμένα προσωπικά, στον ανυστερόβουλο, τίμιο, έντιμο, με ήθος προεκλογικό αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί στην εκλογική διαδικασία της 18ης Μαΐου.
Επίσης, θέλω να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου σε όλους τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους μας, τους εθελοντές και συνεργάτες μου, κάθε  φίλη και φίλο για τον ανιδιοτελή και κοπιαστικό αγώνα που έκαναν για την παράταξη μας όλη αυτή την περίοδο.
Με βάση τα ποσοστά των εκλογών της 18ης Μάιου 2014, είμαστε η μοναδική παράταξη που είχε σαφή άνοδο σε σχέση με τις υπόλοιπες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, συγκριτικά με τα αποτελέσματα των παρατάξεων που έλαβαν μέρος στις εκλογές του 2010.
Το αποτέλεσμα ωστόσο δεν είναι το επιθυμητό για την παράταξη μας, αλλά σεβόμαστε απόλυτα την ετυμηγορία του λαού του Αγίου Δημητρίου ο οποίος είναι και ο τελικός κριτής όλων μας.
Ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον του Αγ. Δημήτριου, θα είμαστε παρόντες σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον Δήμο μας και θα τιμήσουμε όλους όσους μας στήριξαν με την ψήφο τους και όλους ανεξαιρέτως συνδημότες μας.
Με Αγάπη
Φάνης Οικονομάκος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΦΑΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ, ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Φίλες και φίλοι,
Συνδημότισσες και Συνδημότες,Κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου,

Ζω ανεπανάληπτες στιγμές αγάπης και συγκίνησης από όλους εσάς που με αγκαλιάζετε, με εμπιστεύεστε και με στηρίζετε σε αυτή την προσπάθεια που κάνω για την πόλη μας.

Σας κοιτάω στα μάτια γιατί πιστεύω όλα αυτά τα χρόνια έκανα το καθήκον μου, έδωσα αγώνες από όποιο πόστο με εμπιστευτήκατε, δεν σας πρόδωσα και δεν σας απογοήτευσα ποτέ, το ίδιο θα κάνω και τώρα.

Στις 18 Μαΐου έχουμε εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκλέγουμε τα όργανα της διοίκησης του Δήμου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σε αυτές τις εκλογές εκλέγουμε εκπροσώπους που θα ασχοληθούν με τα καθημερινά προβλήματα του Δήμου μας.

Εμείς πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς κηδεμόνες και προστάτες, αυτοδύναμη, αποκεντρωμένη, αυτόνομη με δημοκρατική δομή και κοινωνική ευαισθησία. Μία αυτοδιοίκηση αδέσμευτη που υπηρετεί τον πολίτη και δίνει λύσεις στα προβλήματα του.

Η πορεία μας φίλες και φίλοι, αγαπητοί μου συνδημότες, προς τις εκλογές είναι όντως γοητευτική.
Όταν όμως ξεφεύγει από κάποια όρια, καταντάει ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ από όλους σας γιατί παρασυρθήκαμε και κινηθήκαμε σε μονοπάτια που δεν θέλαμε να πορευτούμε.

Η κατάσταση της αφισορύπανσης στην πόλη μας, δεν μας εκφράζει, δεν την αποδεχόμαστε, αναγκαστήκαμε να την υποστούμε.

Προσπαθήσαμε και την αποψινή εκδήλωση μας να την παρατάξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να ενοχλήσουμε το λιγότερο δυνατό. Και αν κάποιους παρόλα αυτά τους ενοχλούμε τους ζητούμε συγνώμη για τούτη την βραδιά.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

Μεγάλο χρονικό διάστημα  αναλώσαμε φίλες και φίλοι στην προσπάθεια προσέγγισης θέσεων με τις άλλες παρατάξεις. Συζητήσαμε όμως επ’ αρκετό και δεν κατέστη δυνατή αυτού του είδους η συναίνεση. Βέβαια δεν μπορούσαμε εμείς να συνεργήσουμε χωρίς εσάς και να διορίσουμε Δημάρχους, Προέδρους, Αντιδημάρχους και άλλα αξιώματα εκ των προτέρων.

Καταφέραμε όμως και καταλήξαμε με πολλά στελέχη της πόλης μας να ενωθούμε στη βάση και όχι στην κορυφή.

Για αυτό βλέπετε στο ψηφοδέλτιο μας άτομα από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ενωθήκαμε με μοναδικό γνώμονα τον Άγιο Δημήτριο και τα προβλήματα του.

Αφήσαμε όλοι  τις κομματικές μας ταυτότητες έξω από αυτό το εγχείρημα και δημιουργήσαμε μια αυτοδύναμη και ανεξάρτητη κίνηση χωρίς γραμμές και κατευθύνσεις, αυτό θέλουμε να γίνει κατανοητό από όλους.

Πριν τέσσερα χρόνια αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες, δώσατε με την ψήφο σας την ευκαιρία στην σημερινή Δημοτική αρχή να διαχειριστεί τα προβλήματα μας και να αποδείξει ότι έχει και ικανότητες και δυνατότητες.

Δεν το έπραξε.

Εσείς τώρα παίρνετε την σκυτάλη στα χέρια σας..

Θα επιλέξετε νέα δημοτική αρχή για τα επόμενα 5χρόνια.
Στο σημείο αυτό και πριν αναφερθώ στις δράσεις και στο πρόγραμμα μας θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συνεργάτες που εθελοντικά δώσανε τον χρόνο τους και την αγάπη τους και την εμπειρία τους για να αποτυπώσουμε τις σκέψεις τις ιδέες μας τις απόψεις σας τα προβλήματα της πόλης και να καταλήξουμε σε αυτό το πρόγραμμα που κρατάτε σήμερα στα χέρια σας και αποτελεί τον μπούσουλα για μας ως νέα δημοτική αρχή για την νέα 5ετία που έρχεται.

Στα χέρια σας έχετε το πρόγραμμα μας.

Αυτές τις δράσεις - προτάσεις που έχουμε σχεδιάσει για την πόλη μας δεν είναι απλώς προτάσεις δικές μας, αλλά είναι διαπιστώσεις και καταγραφή θεμάτων και προβλημάτων των τελευταίων 4 χρόνων που συναντήσαμε στην πορεία μας σε εσάς και τις γειτονιές του Δήμου.

Φίλες και φίλοι,

Οι θεσμοί πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι τα προσωπικά, κομματικά ή ιδιοτελή συμφέροντα.

Το δημοτικό συμβούλιο ένας από αυτούς τους θεσμούς, είναι το ανώτερο όργανο αποφάσεων στα του δήμου μας.

Η εκλογή διακομματικού προεδρείου του.

Η αναβάθμιση και λειτουργία των γνωμοδοτικών και διοικητικών επιτροπών.

Η επιτροπή διαβούλευσης, ο συμπαραστάτης του δημότη, τα δημοψηφίσματα για σημαντικά θέματα, οι ανοιχτές συνελεύσεις στις γειτονιές, η διαφάνεια παντού, η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη, η λογοδοσία της δημοτικής αρχής, το δημοτικό συμβούλιο των νέων είναι πάγια θέση μας.


Η προστασία και η φροντίδα των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας  πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του Δήμου.

Ο δήμος εμπράκτως πρέπει να συμπαρίσταται στους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες με κοινωνικές δομές, δραστηριότητες και προγράμματα κοινωνικής μέριμνας.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα προγράμματα βοήθειας στο σπίτι, οι κοινωνικές παροχές υγείας, διατροφής, τα επισιτιστικά προγράμματα, τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής,  τα προγράμματα συμβουλευτικής,  το κέντρο οικογένειας,  το γραφείο πληροφόρησης  ανέργων,  τα προγράμματα στήριξης της γυναίκας και της μητέρας,  τα ΚΑΠΗ, τα προγράμματα αναψυχής, η τράπεζα αίματος,

Όλα αυτά είναι το πρώτο μας μέλημα.

Το μέλλον του τόπου και της χώρας ανήκει στους νέους!


Οφείλουμε να στηρίζουμε τους νέους μας από την νηπιακή ηλικία ως την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Η δημιουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, η οργάνωση σεμιναρίων, η σωστή συντήρηση των αθλητικών χώρων, η στήριξη του σωματειακού αθλητισμού, η ενίσχυση του κλασικού, μαζικού και σχολικού αθλητισμού, η κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, η οργάνωση πρωταθλημάτων, το σπίτι του πολιτισμού και οι διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν τα βασικά μας ενδιαφέροντα.

Το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και οφείλουμε να το παραδώσουμε καλύτερο και πιο ανθρώπινο στις επόμενες γενιές.
Όλοι μας, πρέπει να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση και την προστασία των χώρων που ζούμε.
Η καθαρή πόλη, η φωταγωγημένη πόλη, η χρησιμοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η περιβαλλοντική συνείδηση, οι χώροι πρασίνου, οι αναπλάσεις πλατειών, νησίδων, δρόμων, πεζοδρομίων, είναι θέματα που σαν δημοτική αρχή θα προωθήσουμε και θα εξασφαλίσουμε.

Πάνω από όλα η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια του πολίτη!

Η παραγωγή δημοτικού έργου προϋποθέτει οργανωμένες υπηρεσίες, με εξειδικευμένο προσωπικό και με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας ώστε να πηγαίνουν τα έγγραφα στο δημότη και όχι ο δημότης στο δημαρχείο.

Η ανασυγκρότηση των ΚΕΠ, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου, η ανανέωση μηχανογραφικού εξοπλισμού και οι δράσεις προστασίας των πολιτών από την έξαρση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας είναι στη φροντίδα μας ως νέα δημοτική αρχή.

Φίλες και Φίλοι,
Μαζί σε μια ανθρώπινη πόλη!

Η συμμετοχή του πολίτη είναι δύναμη ιδεών και προτάσεων αλλά και αυστηρού ελέγχου και συνεργεί στο ζωντάνεμα της γειτονιάς. Το κυκλοφοριακό και οι συγκοινωνίες είναι βασικά προβλήματα της καθημερινότητας για τις γειτονιές του Αγ. Δημητρίου.
Είναι απαραίτητη η εκπόνηση συνολικής συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής  μελέτης, η βελτίωση και αύξηση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών, η αξιοποίηση και η πύκνωση της δημοτικής συγκοινωνίας, η δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης για τα οχήματα του δήμου και για όλους τους δημότες, η κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και η σύνδεση των περιοχών εκατέρωθεν του Ρέματος Πικροδάφνης , αποτελούν τα σχέδια μας για το ζωντάνεμα και την σύνδεση των γειτονιών του Αγίου Δημητρίου.

Ο τόπος μας θέλει ζωντανές τοπικές αγορές και μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις.

Οφείλουμε να δώσουμε ζωντάνια στην τοπική αγορά και για αυτό θέλουμε στενή συνεργασία με τους εμπορικούς, επαγγελματικούς και βιοτεχνικούς φορείς της πόλης μας και τους κατοίκους.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με απλούστευση διαδικασιών, η δημιουργία εργαστηρίου νεανικής επιχειρηματικότητας,  η έκδοση  εκπτωτικής κάρτας για αδύναμους συμπολίτες μας, η διαμόρφωση της αγοράς με κατάλληλες δράσεις για να γίνει ελκυστική και επιλέξιμη από τους καταναλωτές και η δημιουργία Νέων θέσεων εργασίας μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ, είναι δράσεις άμεσης προτεραιότητας για εμάς.

Ο Δήμος  μας χρειάζεται υποδομές και θωράκιση.

Το Ρέμα της Πικροδάφνης, η λεωφόρος Αγίου Δημητρίου, ο Ασύρματος,  η ΔΕΗ,  και τα έργα περαιτέρω θωράκισης της πόλης μας, αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά, δίκτυο ύδρευσης, αναμόρφωση διαβάσεων, νησίδων πεζοδρομίων, πρέπει να αποδοθούν στους συνδημότες μας και να εξασφαλίζουν την ασφάλεια τους και την υγεία τους.
Αυτό θα παλέψουμε και εδώ θα χρειαστούμε  και την δική σας συμμετοχή.

Διεκδικούμε αυτά που Δικαιούμαστε!

Τίποτα δεν χαρίζεται, η Νέα πενταετία θα είναι μια περίοδος συνεχών αγώνων, προσπαθειών και προγραμματισμού για την  διεκδίκηση όσων μας ανήκουν από θεσμοθετημένους και μη πόρους.
 Το ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα λοιπά προγράμματα της ΕΕ για ανεργία,  τη φτώχεια, τις καινοτομίες, τις Υποδομές, τα προγράμματα της περιφέρειας Αττικής, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι,  τα χρήματα που μας οφείλει η Κεντρική εξουσία, το νοικοκύρεμα και ο εκσυγχρονισμός του Δήμου μας αλλά  και η διαφάνεια σε κάθε είδους προμήθεια και εκτέλεση έργων, θα αποτελέσουν το μοχλό για την υλοποίηση του προγράμματος μας.

Συνδημότες, Συνδημότισσες,
Σας καλώ όλους  σε εγρήγορση μέχρι να τελειώσει η εκλογική διαδικασία της Κυριακής  για να ολοκληρώσουμε αυτό τον αγώνα, να συμμετέχετε όλοι σε αυτή την εκλογική μάχη για να πετύχουμε μαζί την διαφορά για το αύριο της πόλης μας, για το μέλλον των δικών μας ανθρώπων για το μέλλον των παιδιών μας.
Σας ζητώ, να μην χαθεί ούτε μία ψήφος, σας ζητώ να μην αδρανήσετε και να προσέλθετε στις κάλπες.

Η συμμετοχή σας θα εκλέξει αυτούς που επιλέγετε, η αποχή σας δεν διορθώνει ούτε ικανοποιεί τίποτα.

Δεχθείτε σας παρακαλώ, τις θερμές και ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την αποψινή θερμή συμπαράσταση και συμμετοχή σας.
Ανανεώνουμε την συνάντηση μας εδώ σε αυτό το σημείο για την επόμενη Παρασκευή.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!

ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΩ ΟΛΟΥΣ!

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αντώνη Κατσίκη και την εταιρεία ‘Γαλακτερός Event Production’ που μας προσέφεραν  αφιλοκερδώς και με τόση προθυμία  όλα τα ηχητικά και φωτιστικά συστήματα για την αποψινή μας εκδήλωση, τους ευχαριστούμε.
Ευχαριστούμε επίσης, τα νέα παιδιά, συνδημότες μας, που θα μας κρατήσουν συντροφιά με την όμορφη μουσική τους.
Ευχαριστώ τέλος και ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους της παράταξης μας για τον προσωπικό και συλλογικό αγώνα τους  κατά την προεκλογική αυτή περίοδο και επίσης όλους εσάς που δεν είσαστε υποψήφιοι και που δουλεύετε για την παράταξης μας.




ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 ΜΑΙΟΥ 2014 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  - Ασύρματος



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ!


Ολοκληρώθημε με μεγάλη επιτυχία, happenings, παιδικό ενθουσιασμό, κατασκευές και παιχνίδια, η εκδήλωση που διργάνωσαν οι γυναίκες του Συνδυασμού Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη .

  Μαμάδες, μπαμπάδες, παιδάκια, παππούδες, γιαγιάδες, μέσα σε μία ζεστή, όμορφη, απογευματινή ανοιξιάτικη μέρα με πολύ κόσμο,  τίμησαν με τον δικό τους ξεχωριστό συγκινητικό  τρόπο την γυναίκα της ζωής μας την Μητέρα!

Σε μία εποχή που πλήττεται ο θεσμός της οικογένειας, η μητέρα ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ο  ακλόνητος βράχος, που θα  μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας για το καλύτερο και ο στυλοβάτης όλης της οικογένειας.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου ΦΑΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ βρέθηκε ανάμεσα στους παρευρισκομένους θέλοντας να τιμήσει την Μητέρα και να συγχαρεί τις  γυναίκες της Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη που είχαν αυτή την θαυμάσια ιδέα και πρωτοβουλία για μία τόσο ζεστή και συγκινητική εκδήλωση,  αλλά και όλες τις γυναίκες που παρευρέθηκαν μαζί με τα παιδιά τους στην εκδήλωση.


Το πρόγραμμα περιελάμβανε κλόουν, face painting, κατασκευές και παιχνίδια για τα παιδιά και μικρές ποδηλατάδες μέσα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα μεγαλύτερα παιδιά…


Στην διάρκεια  της εκδήλωσης,   ο Φάνης Οικονομάκος, προσέφερε βιβλία ως συμβολικά δώρα  της εκδήλωσης μετά από μία mini κλήρωση στους μικρούς μας φίλους, ευχαρίστησε όλες τις μητέρες για το τεράστιο έργο που επιτελούν – ειδικά μέσα στις σημερινές δυσμενέστατες συνθήκες - τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά  και να συνεχίσουν να εισπράττουν συνεχώς την αγάπη, τον θαυμασμό και τον σεβασμό που τους αξίζει από όλους μας.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Στα εγκαίνια του Εκλογικού κέντρου της παράταξης μας, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, στις 29 Απριλίου, ο λαός του Αγίου Δημητρίου αποφάσισε:

Για την επόμενη 5ετία, Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου είναι ο Φάνης Οικονομάκος.

Μέσα σε ένα ενωτικό και αισιόδοξο κλίμα, ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της αδέσμευτης, ανεξάρτητης, Δημοτικής παράταξης μας, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, στις 29 Απριλίου 2014.
 
Σε ένα πραγματικά κατάμεστο εκλογικό κέντρο μέσα –έξω και στους γύρω δρόμους από το εκλογικό μας κέντρο, η συγκέντρωση του κόσμου ήταν μοναδική σε όγκο και παρουσία.

Στα εγκαίνια επίσης παρουσιάστηκαν όλοι οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, το οποίο αποτελείται επισήμως από 77 Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους πλέον του επικεφαλή του Συνδυασμού μας Φάνη Οικονομάκου.

Το ψηφοδέλτιο που παρουσιάστηκε είναι πλήρες από κάθε άποψη. Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο μας είναι πολυσυλλεκτικό, αποτελείται από ανθρώπους κάθε γειτονιάς, κάθε επαγγέλματος, άνεργους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, ιδιωτικούς υπαλλήλους, πρόσωπα με διαφορετικές καταβολές και απόψεις, αλλά με διάθεση προσφοράς στους συνδημότες τους.

Ως προς την ηλικία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων μας, αυτή, ξεκινάει από τα μόλις 21 έτη! και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας, πρέπει  να διαθέτουμε  την νεώτερη υποψήφια δημοτική σύμβουλο από όλους τους συνδυασμούς στον Άγιο Δημήτριο τουλάχιστον !

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας Φάνης Οικονομάκος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω θέματα.
Ως προς το θέμα που έθεσε η νυν Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου για την διενέργεια “Debate” (Δημόσιο διάλογο), απάντησε ότι: «εμείς η Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη, θεωρούμε ότι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, είναι ο διάλογος, τον θέλουμε και αυτόν επιζητούσαμε 3,5 χρόνια τώρα, για ανταλλαγή θέσεων και απόψεων για το συμφέρον των συμπολιτών μας, αλλά η αλαζονεία της εξουσίας δεν άφηνε την Κα Δήμαρχο να ακούσει και τώρα που αποχωρεί προτείνει διάλογο. Όπως είπε ο Φάνης Οικονομάκος, «εμείς δεν αρνούμεθα, θέλουμε ΟΛΟΙ οι αρχηγοί των παρατάξεων να βρεθούμε σε ανοιχτό διάλογο παρουσία των πολιτών του Αγίου Δημητρίου, με αποδεκτό συντονιστή-ες για να μας ακούσουν οι πολίτες, να μας ρωτήσουν για τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας και να μας κρίνουν στην κάλπη στις 18 Μαΐου».

Για τα μεγάλα και χρόνια βαλτωμένα προβλήματα του Δήμου, όπως, Ρέμα Πικροδάφνης, Ασύρματος, ΔΕΗ, συγκοινωνίες, κυκλοφοριακό, η παρούσα Δημοτική Αρχή τα άφησε όλα όπως ήταν  δεν άλλαξε τίποτα!
Συγκεκριμένα, για το Ρέμα Πικροδάφνης, τόνισε ότι αν και η μελέτη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με αλλαγές , τροποποιήσεις και παρεμβάσεις από την Περιφέρεια, εν τούτοις, δυστυχώς το έργο ΔΕΝ προχώρησε! ;
Η  Ανακατασκευή της Λεωφ. Αγίου Δημητρίου τελμάτωσε και πιθανόν να χαθούν τα 6 εκ ευρώ

Για τον Ασύρματο, επεσήμανε ότι αν και υπάρχουν αναφορές ότι παραχωρήθηκε, πλην όμως γραπτές διαβεβαιώσεις δεν έχουμε!.

Για την ΔΕΗ, ενώ είναι σαφής η θέση του Φάνη Οικονομάκου  χρόνια τώρα για την υπογειοποίηση της, παρόλα αυτά δεν έχει ακουστεί λέξη και δεν έχει γίνει τίποτα για ένα τόσο καυτό θέμα από την νυν Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα 30 μέτρα από την ΔΕΗ και μέσα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με σχολεία να υφίσταται ένα τόσο εξαιρετικά σοβαρό θέμα για την υγεία των κατοίκων.

Τα θέματα της ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων, και το ζωντάνεμα γειτονιών της πόλης δεν απασχόλησαν σοβαρά την απερχόμενη διοίκηση του δήμου, όπως για παράδειγμα η Πλατεία Παναγούλη, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι αντί η συγκεκριμένη πλατεία να είναι ένας ζωντανό στέκι της περιοχής, εγκαταλείφθηκε, έκλεισε και το κυλικείο που υπήρχε  εκεί και νέκρωσε η πλατεία.

Ο Φάνης Οικονομάκος κάλεσε σε συστράτευση  και αγώνα κάθε πολίτη , όλες τις κοινωνικές ομάδες και φορείς, κάθε νέο και νέα με μεράκι για δουλειά, να αγωνιστούμε όλοι μαζί με αξιοπρέπεια, έξω από πολιτικούς μηχανισμούς, έξω από κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις με πνεύμα πραγματικά αδέσμευτο, να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν την πόλη μας και τις ανάγκες των κατοίκων της, διότι  στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ :



ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ:

Σε έναν Ισχυρό Δήμο, Σύγχρονο με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ενεργούς Πολίτες.

Σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανεξάρτητη, Αυτοδύναμη, χωρίς  προστάτες και κομματικές δεσμεύσεις.

Στην Συλλογικότητα και την Συμμετοχική Δημοκρατία , τα προβλήματα είναι κοινά για όλους, δεν έχουν χρώμα και οφείλουμε όλοι μαζί να δίνουμε οριστικές λύσεις.

Στην λειτουργία των θεσμών για να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα των διοικούντων και των κολλητών τους.

Ότι το Αξίωμα του Δημάρχου το επιλέγει ο Λαός δεν είναι προσφορά ή κληρονομιά κανενός.

Σε ένα Δήμο Διαφάνειας και Δημιουργίας Σχέσεων Εμπιστοσύνης με τους πολίτες υποστηριζόμενα από την χρήση της τεχνολογίας και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Σε μια Κοινωνία Αλληλεγγύης και Συνοχής, με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Στην Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας και στο δικαίωμα για Εργασία και Ασφάλιση κάθε πολίτη.

Στην Στήριξη των Φορέων της πόλης - (Θρησκευτικούς, επαγγελματικούς, επιχειρηματικούς φορείς, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους κα) - διότι είναι η Ζωή της Πόλης.

ΘΕΛΟΥΜΕ:

Τους Νέους και τις Νέες που είναι το μέλλον και αποτελούν το μεγάλο μας εθνικό κεφάλαιο  να τους στηρίζουμε από την Νηπιακή ηλικία έως την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Να αισθάνονται οι Πολίτες Ασφάλεια για τη ζωή τους και τη περιουσία τους.

Την Αναγέννηση της Πόλης, ζωντανεύοντας τις γειτονιές με τη συμμετοχή των πολιτών στην διαμόρφωση τους.

Να δώσουμε Λύση στα Μεγάλα και Χρόνια Προβλήματα της πόλης που έχουν βαλτώσει και όχι να συνεχίσουμε τη καταγραφή  τους που γίνεται έως τώρα (Ρέμα Πικροδάφνης, Αξιοποίηση του Ασυρμάτου, ΔΕΗ, Κυκλοφοριακό, Προσβασιμότητα).

Κοινωνική Μέριμνα και έμπρακτη συμπαράσταση για άνεργους, ανασφάλιστους πολίτες, αδύνατους και ανήμπορους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την κρίση .

Έργα Υποδομών για την ανάπτυξη της πόλης, την τόνωση της τοπικής αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

Έργα Θωράκισης της πόλης, αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά.